پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 113041
چگونه از يخ‌زدگي‌ در برف و کولاک جلوگيري کنيم؟
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 731

به گزارش پايگاه خبري پيغار به نقل از سرويس «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ريزش برف سنگين، سرماي طاقت‌فرسا و طوفان‌هاي زمستاني مي‌تواند سيل، تندبادهاي شديد، بسته‌شدن جاده‌ها و حتي از کارافتادن خطوط برق را به دنبال داشته باشد و همچنين سرماي غيرمعمول ممکن است سبب يخ بستن زمين تا عمق قابل ملاحظه‌اي شود که بر اثر آن لوله‌هاي آب و فاضلاب ممکن است ترک بردارند اما انجام اقداماتي در قبل، حين و بعد از بارش مي‌تواند آسيب‌ها را تا حد زيادي کاهش دهد.

اقدامات قبل از بارش برف و يخبندان

با اين حال مي‌توان پيش از گرفتارشدن در برف و کولاک اقداماتي انجام داد تا از ميزان خسارات و آسيب‌ها در امان باشيد، اقداماتي همچوان: تجهيزاتي مثل نمک براي آب کردن يخ جاده، شن براي سهولت رفت و آمد، پارو، بيلچه يا لوازمي براي کنارزدن برف را به تجهيزات زمان بحران در منزل اضافه کنيد.

استفاده از ضديخ براي رادياتور و افزودني‌هايي همچون الکل در آب شيشه شور در دماي بسيار پايين مهم است، چرا که آب شيشه‌شور در سرماي زياد يخ مي‌زند.

هميشه چراغ قوه يا روشنايي سيار در دسترس داشته باشيد.

کيف امداد و کمک‌هاي اوليه را هميشه در منزل آماده داشته باشيد.

همواره به گزارش‌هاي هواشناسي راديو و تلويزيون توجه کنيد.

نزديکترين مراکز امدادرساني مانند جمعيت هلال‌احمر، راهداري، اورژانس، درمانگاه‌ها، آتش‌نشاني و قرارگاه‌هاي نيروي انتظامي که در هنگام حادثه مي‌تواند به شما کمک کند را شناسايي کنيد.

از آنجا که احتمال مي‌رود منبع اصلي سوخت قطع شود، سوخت مناسب براي گرما به اندازه کافي تامين کنيد.

با عايق‌بندي ديوارها، درزگيري شکاف در و پنجره‌ها، پوشاندن پنجره‌ها و نيز نصب پنجره‌هاي مناسب طوفان مهياي آمدن زمستان شويد.

خانه، اصطبل، سايبان و جاهايي که ممکن است براي خانواده، همسايه‌ها، احشام يا تجهيزات سرپناه خوبي باشند را از قبل آماده کنيد، شاخه‌هاي درختان را که امکان سقوط‌شان مي‌رود، قطع کنيد.

کپسول آتش‌نشاني شارژشده را در دسترس قرار داده و مطمئن شويد تمام اعضاي خانه محل آن را مي‌دانند چرا که آتش‌سوزي خانه عموما به خاطر رعايت‌نکردن نکات ايمني در مورد منابع گرمايي رخ مي‌دهد.

نحوه بستن شير اصلي آب را بياموزيد زيرا زمان ترکيدن لوله‌ها مي‌تواند مفيد باشد.

خودروي خود را بررسي کنيد و براي جلوگيري از يخ‌زدگي مطمئن شويد که خودرو ضد يخ دارد و حتما زنجيرچرخ داشته باشيد و در صورت لزوم از آن استفاده کنيد.

وضعيت شبکه‌ احتراق و باتري خودرو بادي در بهترين شرايط باشند. (قطب‌هاي باتري نيز بايد تميز باشند.) و ترمزها، دنده‌ها و ميزان آب و روغن ماشين را خوب بررسي کنيد و حتي فيلترهوا و سوخت را در صورت نياز تعويض کنيد و بخاري و يخ‌زدا بايد به خوبي کار کنند.

لوله‌هاي اگزوز را بررسي کنيد تا روزنه يا مشکلي نباشد و در صورت خرابي آن را تعويض يا تعمير کنيد.

ميزان روغن و کيفيت آن را بررسي کنيد چرا که روغن‌هاي سنگين‌تر در دماي پايين سفت مي‌شوند و روان‌کاري مورد نظر را انجام نمي‌دهند و از درستي کار ترموستات خودرو مطمئن شويد.

برف پاک‌کن و تجهيزات شيشه جلوي ماشين بايد درست کار کنند. هرگونه اشکالي را رفع کنيد و منبع آب شستشوي شيشه‌ها را پر نگهداريد و همچنين لاستيک مناسب زمستان در خودرو به کار ببريد و توصيه مي‌شود در طول فصل زمستان، همواره حداقل نيمي از باک را پر نگهداريد.

هر خودرو حتما بايد داراي لوازم اضطراري شامل يک عدد بيلچه، جاروي کوچک يا پارو، چراغ قوه، راديوي باتري‌خور، باتري اضافه، آب خوراک سبک، کبريت، کلاه، جوراب و دستکش اضافي، کيف کمک‌هاي اوليه همراه با يک چاقوي کوچک، داروهاي لازم و ضروري، پتو، دو رشته‌زنجير يا طناب، نمک و شن براي پاشيدن در جاده، سيم بکسل و شبرنگ باشد.

به جاي پوشيدن يک دست لباس سنگين چند دست لباس مناسب، راحت، سبک ولي گرم بپوشيد و کلاه نيز فراموش نشود در ضمن براي محافظت از ريه‌ها، دهان و بيني خود را با شال گردن بپوشانيد.

اقدامات حين بارش برف و يخبندان

سرماي شديد و بادهاي سخت مي‌تواند ظرف چند دقيقه باعث يخ‌زدن قسمت‌هاي باز بدن شود به همين دليل تمام بدن، دست‌ها و پاها را به طور کامل بپوشانيد و توجه کنيد دماي بدن از نقاط باز به سرعت خارج‌شده و سرما نيز به راحتي وارد مي‌شود، پس بهتر است در اولين اقدام يقه و سر آستين‌ها و پاچه‌هاي شلوار را با بند يا کش ببنديد و پاچه‌هاي شلوارتان را درون کفش يا جورابتان کنيد.

براي دريافت اخبار هواشناسي و اطلاعات لازم به راديو و تلويزيون گوش دهيد.

در صورت لزوم، با حفظ دماي معمول اتاق سوخت را حفظ کنيد. هر از گاهي بخاري و دستگاه‌هاي گرم‌کننده اتاق‌هاي ديگر را خاموش کنيد و براي جلوگيري از يخ‌زدگي لوله‌ها، ماده عايق يا چند لايه روزنامه را به دور لوله‌ها بپيچيد.

وقتي از چراغ‌نفتي استفاده مي‌کنيد، هواکش را روشن بگذاريد تا گازهاي سمي در اتاق نماند و چراغ‌نفتي را در بيرون از خانه دوباره نفت کنيد و در صورت امکان با فاصله خيلي زياد از اجسام قابل اشتعال قرار دهيد.

موادغذايي و آب موجود در منزل را براي نياز چند روزه خانواده خود بازبيني کرده و در صورت کم‌بودن براي جيره‌بندي آن برنامه‌ريزي کنيد.

قبل از خروج از منزل در صورت امکان آدرس مقصد و زمان حرکت خود را به يکي از بستگان اطلاع دهيد.

مراقب کرخ‌شدن و رنگ پريدگي در قسمت انتهايي انگشت‌ها، شصت پا، نرمه گوش و نوک بيني باشيد و در صورت مشاهده اين موارد درخواست کمک کنيد و در نظر داشته باشيد اگر علايم افت شديد دماي بدن مشاهده شد مصدوم را به جاي گرمي ببريد، لباس‌هاي خيس را در آورده و او را در پتويي بپوشانيد، مراکز حياتي بدنش را گرم کنيد و مصدوم را به مراکز درماني انتقال دهيد.

اگر در حال رانندگي هستيد

مخزن سوخت ماشين‌تان را پر کنيد، در صورتي که اتومبيل‌تان خراب شد تا رسيدن کمک داخل اتومبيل بمانيد و در صورتي که وسيله نقليه خراب شد پس از تماس با مراکز امدادي تا رسيدن کمک‌هاي امدادي لازم داخل اتومبيل بمانيد تا از خطر سرمازدي و عوارض ناشي از آن و نيز حمله حيوانات درنده در امان باشيد.

از انجام فعاليت‌هاي خسته‌کننده و بي‌نتيجه، مانند هل‌دادن اتومبيل خودداري کنيد و در صورتي که ماشين شما درون برف فرو رفته است، کافي است ابتدا برف جلوي چرخ‌ها را برداشته و با دنده سنگين به آرامي حرکت کنيد.

در صورت ماندن در جاده در اولين اقدام هرآنچه پوشاک در صندوق عقب ماشين داريد را برداريد. مطمئن باشيد که به همه آنها نياز پيدا خواهيد کرد و در صورتي که کيسه‌خواب با خود داريد آن را داخل ماشين بر تن کنيد.

در صورتي که سوخت ماشين شما تمام شد و نيروهاي امدادي هنوز به شما نرسيده‌اند، مي‌توانيد با آتش‌زدن لاستيک زاپاس ماشين براي کمک، علامت دود ايجاد کنيد و تا زماني که لاستيک مي‌سوزد از گرماي آن براي نجات جان خود استفاده کنيد و در نظر داشته باشيد بهترين روش براي آتش‌زدن لاستيک، استفاده کردن از بنزين، پارچه آغشته به نفت يا موادقابل اشتعال ديگر همچون روغن‌موتوراست.

تنها در صورت لزوم رانندگي کنيد. اگر مجبور به اين کار هستيد، در روز رانندگي کنيد و برنامه خود را با ديگران در ميان بذاريد، در جاده اصلي رانندگي کنيد و از ميان‌برها عبور نکنيد.

اگر بخاطر وجود بارش برف و يخبندان در ماشين گير افتاده‌ايد

از جاده کنار بکشيد، چراغ خطر را روشن بگذاريد و از آنتن راديو ماشين يا پنجره پارچه يا نشانه اضطراري براي درخواست کمک آويزان کنيد و ابدا براي پيداکردن راه، حرکت نکنيد مگر اينکه ساختماني را در آن نزديکي ببينيد که بتوانيد در آن پناه بگيريد.

مراقب باشيد که بخاطر بارش برف ممکن است فاصله‌ها واقعي بنظر نيايند، ممکن است ساختماني نزديک باشد، اما براي پياده‌روي در برف عميق خيلي دور باشد.

براي اينکه گرم بمانيد بخاري و موتور ماشين را هر يک ساعت حدود 10 دقيقه روشن کنيد. وقتي موتور ماشين روشن است يکي از پنجره‌هاي به سمت باد را براي تهويه هوا باز کنيد و به نوبت برف‌ها را از لوله اگزوز پاک کنيد، اين کار بخاطر جلوگيري از مسموميت با گاز سمي منواکسيدکربن است و پيشنهاد مي‌شود که نوبتي بخوابيد، حتما بايد يک تن تا آمدن گروه نجات در تمام اوقات بيدار باشد.

در شب چراغ‌هاي داخل را روشن بگذاريد تا در اين صورت گروه نجات و امدادگران قادر به ديدن شما باشند.

اقدامات بعد از بارش برف و يخبندان

وقتي برف‌ها را پارو مي‌زنيد زياد جنب و جوش و فعاليت نکنيد چرا که اين کار باعث حمله قلبي مي‌شود که عمده‌ترين علت مرگ و مير در زمستان است و اگر لازم است برف‌ها را پارو بزنيد حتما قبل از بيرون آمدن، دست و پاي خود را نرمش دهيد.

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html